Digital sikkerhed med adfærdsdesign

1-Dags Intensivt Kursus

Vil du forstå, hvorfor dine kunder, kolleger og medlemmer opfører sig usikkert bag computeren og på deres digitale enheder? Ønsker du at gøre noget seriøst ved, at de genbruger svage kodeord, glemmer at sikkerhedsopdatere vigtig software, klikker ukritisk og sender følsomme persondata via ukrypteret mail og sms?

 

Adfærd er afgørende for digital sikkerhed. Uanset om man arbejder med GDPR-implementering, håndtering af kundedata eller forebyggelse af cyberangreb. Og selvom det ofte kræver ret banale handlinger, ser vi gang på gang, hvor let den menneskelige faktor kan blotte ellers sikre organisationer.

 

På dette kursus bliver du klædt på til at forstå psykologien bag usikker digital adfærd. Du får indsigt i, hvordan du designer brugerflader og kommunikation, der for alvor rykker den digitale sikkerhed i din organisation.

 

”Man kan bygge nok så mange sikkerhedsmure, men hvis den enkelte medarbejder efterfølgende bare lader døren stå åben, har de store investeringer og gode intentioner været spildt.” – Birgitte Hass, Adm. Direktør i IT-branchen

På kurset får du

Indføring i moderne adfærdsvidenskab, og hvilken rolle psykologi spiller i digital sikkerhed

Inspirerende cases fra ind- og udland, der illustrerer værdien i at forstå den menneskelige faktor

Overblik over de seneste udviklinger inden for data- og cybersikkerhed

Indsigt i konkrete værktøjer, du kan bruge til at øge awareness og compliance i din organisation

Indblik i strategiske overvejelser, der klæder dig på til at gøre adfærdsdesign til en kontinuerlig del af organisationens arbejde med digital sikkerhed

Detaljer om kurset

Kursets indhold

Har du et ønske om at sikre din organisation imod databrud, hackerangreb eller kritiske anmærkninger fra Datatilsynet? Så er du kommet til det rette sted.

 

Digital sikkerhed handler om mange ting. Alting, faktisk. Vi er dybt afhængige af computere og smartphones i vores daglige liv, og enhver moderne organisation har gang i en eller form for digitalisering. Det gør en masse ting nemmere – men den hastige teknologiske udvikling gør os også sårbare over for databrud, hackerangreb og bødestraf ved sløset omgang med persondata.

 

Udfordringerne bliver mere komplekse, og cyberkriminaliteten bliver mere og mere sofistikeret. Men der er én fællesnævner, som aldrig ændrer sig: I sidste ende står og falder organisationens digitale sikkerhed med den enkelte medarbejders adfærd.

 

Mange organisationer tror fejlagtigt, at den menneskelige faktor skyldes menneskelige fejl. Dette kursus klæder dig på til at se dem som menneskelige forudsætninger, man kan og skal tage højde for, hvis man vil sikre sin organisation varigt imod databrud og cyberangreb.

 

Når kursusdagen er omme, har du:

  • dannet dig et overblik over din organisations digitale adfærdsrisici
  • skabt en rød tråd i jeres interne kommunikationsindsatser
  • lært at udvikle handlingsorienterede råd og skabe gode digitale vaner
  • fået inspiration til at udvikle dine egne awareness-kampagner og compliance-programmer
  • identificeret en række organisatoriske initiativer, der kan skabe bæredygtig digital sikkerhed.

 

Og du har lært:

  • hvilke adfærdspsykologiske mekanismer, der gør os mennesker usikre digitalt
  • at anskue menneskelige fejl som menneskelige forudsætninger for digital sikkerhed
  • best practice-metoder til at anvende adfærdspsykologiske indsigter aktivt i kommunikation og design
  • at oversætte komplekse digitale udfordringer til konkrete og overskuelige handlinger

Tid og sted

Kurset varetages af adfærdseksperter fra rådgivningsvirksomheden /KL.7 og veksler mellem oplæg, øvelser, refleksion og demonstration af analysemetoder.

Holdstørrelsen er begrænset til 10 personer, for at bringe dine egne erfaringer og problemstillinger i spil. Det er helt essentielt for os, at kurset er tilrettelagt, så du går fra det med konkrete redskaber til dit videre arbejde.

Hvem kan deltage?
Det kræver ingen særlig forudsætninger at deltage. Blot et ønske om, at blive klogere på data og dataanalyse.

Kurset afholdes på Overgaden Oven Vandet 10, 1 (1415, København K) mellem kl. 9.00-16.00, dato efter aftale.


Prisen er kr. 4.850,- (ekskl. moms) og inkluderer forplejning og materialer.

Din underviser på kurset

Profilbilleder_0005_Lasse-03

Lasse er cand.scient.pol. (KU) og er /KL.7’s ekspert i digital adfærd, GDPR og datasikkerhed. Han har bl.a. analyseret danskernes informationssikkerhed for DIGST og ERST, og har udviklet informationsindsatser og undervisningsforløb om digital sikkerhed. Lasse er desuden en eftertragtet oplægsholder.

Lasse Frost

Adfærdsanalytiker / Digital adfærd & Datasikkerhed